Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Gmurr

4. 7. 2012 18:25
taktez nejsem moudra z posledniho

odstavce. Hlavne ty rady na kricici dite: prebalit, treba si trenuje plice.....ach, jo. Copak nekdo rve, kdyz ma v plenkach?

0 0
možnosti

cipoza

4. 7. 2012 14:00
Mudrování

Zdravím, hezkej článek. Jen nejsem moudrej z té poslední bolesti. Když si to teoretizování vztáhnu na sebe, příjde mi, že nemůžu rozlišit mezi zvyšující se bolestí, kterou mi postupně utlumí endorfiny a bolestí ustupující. Jak by jste se díval na tohle? A jak hlavně na ně!? Nejhezčí je běžet bezbolestně (nemluvím o svalové únavě). A vysadit daný sport je jen nicneřešící odkládání. Spíš obměňovat bolest přinášející pohybový vzor, nebo ho uchopit uplně jinak. Třebas při tom běhání sundám boty nebo změním rytmus, délku kroku, začnu víc předkopávat a podobně. Lecos z toho vypadá blbě ale hned se to polepší. Nebo máte eště nějáký zaručenější metódy?

0 0
možnosti

bouska

5. 7. 2012 0:08
Re: Mudrování

Nejdřív odpovím vám, pak to možná zohledním v článku. Rozlišit mezi bolestí ustupující a zvyšující je těžké. Je to právě to, jak já rozumím svému tělu. Znovu jsem to dneska zkoušel, abych nepsal jen teorie. Když si nejste jist, volte konzervativní variantu a radši bolesti "podlehněte" a nepřekonávejte ji. Pokračovat v běhu mohu jen tehdy, když jsem si jist, že bolest ustupuje přirozeně, ne po vlivem chemie. U mě je tím vodítkem to, že tu bolest znám. Opakovala se, zkouším různé finty na ní. Píšu o tom třeba v minulém článku "Proč bolíš achilovko". Byla to bolest zvyšující se a teď už vím, jak na ni. Možná to chce čas. Zkuste prosím něco konkrétního s nějakou bolístkou, co máte. Jinak je to jen teoretizování.

Jednotná šablona ale určitě nebude, každý reagujeme jinak. Ona i definice bolesti vlastně není daná.:-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS