Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pro takovéhle texty blog miluju. Není to tak dávno, co tady psala nějaká vystresovaná paní, že také myslela na cosi jiného a byla tak rozrušená, že si v supermarketu strčila nějaké zboží do kapsy a pronesla ho pokladnou bez zaplacení. Když ji pak čapla ochranka, stvořila blog, jak byla lidsky nepochopena a šikanována. Holt každý to máme nastavené jinak.

0 0
možnosti

T61e71r83e42z33a 11H13o73l42á

16. 12. 2013 20:28

Shrneme si to.

* Nastoupil jste bez platného lístku, stal jste se tedy černým pasažérem.

* Poté jste tedy milostivě zakoupil sms lístek, byť jste bez něj neměl právo nastoupit.

* Ačkoliv už se vám někdy stalo, že vám dorazilo upozornění, že kód nebyl napsán správně, tak jste si i přes svou nejistotu v této věci doručenou sms nezkontroloval.

* Následně jste narazil na přepravní kontrolu a nebyl jste jí schopen ukázat jízdenku, dostal jste tedy pokutu.

Pak jste přišel domů a celý vytočený napsal naštvaný a odsuzující blog o pražském dopravním podniku. To jako vážně? To jako fakt? To jako opravdu? Víte, co je sebereflexe? Vždyť je chyba jen u vás, a to navíc plně!

3 0
možnosti

Vy jste prostě neměl jízdenku. Ať už z jakéhokoliv důvodu (tu papírovou byste například mohl ztratit). Takže bez jízdenky jste zaplatil přirážku.

  Mimochodem: Do jízdního prostředku smíte nastoupit jen s platnou jízdenkou. Takže (zkontrolovanou) jízdenku jste měl mít již v okamžiku nástupu.

   Je neuvěřitelné, jak někteří umějí svádět své chyby na chování druhých.

6 0
možnosti

Platnou se např. papírová jízdenka stává po označení v dopravním prostředku (MHD), takže s ní asi těžko nastoupíte. A pokud kupujete u řidiče (např. Brno, Ostrava) tak také nastupujete bez ní.

0 0
možnosti

U reklamace neuspějete, stejně jako neuspějete s papírovou, kterou jste při kontrole nemohl najít v bundě. Není na jméno, nedokážete že je vaše, stejně tak sms. Nedokázal jste předložit platnou jízdenku při kontrole. Nic víc, nic míň.

4 0
možnosti

kdosi popisoval případ, že mu nechtěli uznat jízdenku, kterou měl na svém mobilu v kabelce manželky

0 0
možnosti

T19e26r26e87z90a 90H32o52l70á

16. 12. 2013 7:47

Bez platného lístku jste ani neměl nastoupit a když jste posílal sms jízdenku, měl jste ji asi zkontrolovat, nu.

3 0
možnosti

J69a98n 33B40á42r55t33a

16. 12. 2013 17:54

Tolik teorie. Ale v praxi je to tak, že přijdete na zastávku, jízdní řád nikde, interval hodina. SMS tedy odešlete ve chvíli, kdy vidíte, že se blíží autobus a že to je ten, kterým chcete jet. 

Jenomže je jakási umělá prodleva, která způsobí, že jízdenka dorazí se zpožděním (teoreticky 2 minuty ale stalo se, že sms přišla až po 17 minutách). A teď si vyberte. Buď nastoupíte bez jízdenky (ta vám přijde až během cesty) a nebo budete čekat na jízdenku v podobě sms a autobus vám ujede. A nejen to. Doručením začne běžet platnost, takže stojíte na zastávce, čekáte na další bus a platnost jízdenky se zkracuje i když jste ještě nenastoupila a nikam nejedete. V dalším buse vám pak možná platnost dojde v půlce cesty. 

V praxi tedy s platnou jízdenkou nastoupit nejde. A nejde to mnohdy ani když na zastávce jízdní řád je. Autobusy občas jedou dřív nebo mají zpoždění.

0 0
možnosti

no, ono to porušení bylo hned na začátku....nastoupit můžete až s platnou jízdenkou, ne že si ji vyřizujete za jízdy

2 0
možnosti

J92i18ř28í 30B93o62č35e85k

16. 12. 2013 7:39

jste si opravdu jistý, že chyba je na straně DP ? já jí totiž nikde nevidím

4 0
možnosti

Bohužel tohle je u nás naprosto normální. Člověk který má potřebu "koučovat" druhé si nedokáže ani zakoupit jízdenku MHDRv

5 0
možnosti
Foto

on si ji koupit dokázal, ale to bylo tak jediný, najít ji to už je další stupeň tak že snad někdy příště, až víc potrénuje ovládání telefonu. Do tý doby bych doporučoval papírovou klasiku.

1 0
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 971x
Koučink hrou - hrajeme si na změnu. Kdo si hraje nezlobí!

Pracuji s lidmi na změně. Změnit něco potřebujeme každý. A většině z nás se to nedaří. Změna je život! To víme, ale i změna typu jo-jo efektu patří k životu. Chceme se změnit a zůstáváme stále stejní... Pojďte si hrát!

Mám stránky 333coaching.cz. 

Nechci psát rady pro druhé, ale to, co vychází z mé osobní zkušenosti. Co jsem prožil a zakusil na sobě. Jen to má sílu, to funguje. Pokud to nepomůže mě samotnému, nemám právo to nabízet druhým.

Přečetl jsem spoustu dobře míněných příruček. Málokdy za nimi ale byl osobní prožitek autora. Pisatelé píší proto, aby psali ne aby sdělovali, co prožili.

Psaní je pro mně nacházením sama sebe. Ta slova jsou moje myšlenky a tím kousek mě samotného. Možná by šlo podobně jako při detekci krve podle slov určit DNA autora. To, co píšu je moje DNA. Asi tam bude i spousta chyb. Nejsem dokonalý. Některé věty bych možná znovu nenapsal. Měním se. Snažím se o osobní růst, i když je to někdy těžké. Možná bych taky za všechny svoje názory nedal ruku do ohně. Nejsem neomylný.

Stává se mi, že mě reakce čtenářů dovedou k jinému uvažování. Třeba to zabolí, ale pomáhá mi to. Moc mi ta zpětná vazba pomáhá. Díky za ní.