Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

"Chtěli bychom na druhé nebo na Boha dát to břímě rozhodnutí. Třeba proto, abychom za svá rozhodnutí nemuseli být zodpovědní právě my sami. To určitě není ta správná volba."

No, to máte těžké. Nevím, jestli jste křesťan (vypadá to tak), ale pokud ano, pak víte, že v křesťanství je úporná snaha připisovat všechna naše dobrá rozhodnutí Bohu resp. jeho milosti a všechna zlá rozhodnutí nám lidem. Z tohoto hlediska plně chápu touhu se břemena rozhodnutí zbavit: taky bych to mnohdy rád udělal, zvlášť při vědomí nesuspendovatelné nutnosti rozhodování a toho, že prostě nemám v podstatě nikdy všechny relevantní informace k dostatečně kvalitnímu zvážení jak se rozhodnout. Opravdu se mi nechce být jen zdrojem zla, s tím že pokud jde o dobro, měl bych být pouze jeho médiem, zdrojem nikoliv.

0 0
možnosti
JM

"A tím nejdůležitějším v rozhodování není správné rozhodování, ale rozhodování samo."

Jenže rozhodujete se permanentně každou půlvteřinu a nemůžete toto rozhodování zastavit. Měl bych-li parafrázovat Sartreho, jsme odsouzeni k rozhodování. Pokud ale předřadíme prostě rozhodování samo před správné rozhodování, jak chcete zamezit či znepravděpodobnit, že někdo bude dělat rozhodnutí špatná?

"Jediné, co víme, je "že Bůh je láska"."

Problém je, jaký význam toto slovo "láska" v této větě má. Nezapomeňme, že za zády nám stojí Duns Scotus s Wilémem z Ockhamu ...

0 0
možnosti
LR

Hlavně nezapomeňte, že bohů jsou tisíce až miliony a každý hlásá něco jiného ústy těch, co z hlásání dobře žijí.:-/

0 1
možnosti
LR

Nějak jsem v textu nenašel, kterou z mnoha vezí bohů máte vlastně na mysli.

Pro začátek nabízím nejznámější bohy pod písmenem A a B.

Adrásteia Aglaia Achelóos Aiglé Aiolos Alléktó Amfitríta Anemoi Apaté Artemis Artemis z Efesu Asklépios

Asópos Áté Bakchantky Biá

Boreás

1 1
možnosti
JT

Buh je hlavne virtualni entita. Nema vlastni vedomi, ma jen nejake vlastnosti.

0 0
možnosti
JC

To je Vaše víra.

Já věřím něčemu jinému.

0 0
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 971x
Koučink hrou - hrajeme si na změnu. Kdo si hraje nezlobí!

Pracuji s lidmi na změně. Změnit něco potřebujeme každý. A většině z nás se to nedaří. Změna je život! To víme, ale i změna typu jo-jo efektu patří k životu. Chceme se změnit a zůstáváme stále stejní... Pojďte si hrát!

Mám stránky 333coaching.cz. 

Nechci psát rady pro druhé, ale to, co vychází z mé osobní zkušenosti. Co jsem prožil a zakusil na sobě. Jen to má sílu, to funguje. Pokud to nepomůže mě samotnému, nemám právo to nabízet druhým.

Přečetl jsem spoustu dobře míněných příruček. Málokdy za nimi ale byl osobní prožitek autora. Pisatelé píší proto, aby psali ne aby sdělovali, co prožili.

Psaní je pro mně nacházením sama sebe. Ta slova jsou moje myšlenky a tím kousek mě samotného. Možná by šlo podobně jako při detekci krve podle slov určit DNA autora. To, co píšu je moje DNA. Asi tam bude i spousta chyb. Nejsem dokonalý. Některé věty bych možná znovu nenapsal. Měním se. Snažím se o osobní růst, i když je to někdy těžké. Možná bych taky za všechny svoje názory nedal ruku do ohně. Nejsem neomylný.

Stává se mi, že mě reakce čtenářů dovedou k jinému uvažování. Třeba to zabolí, ale pomáhá mi to. Moc mi ta zpětná vazba pomáhá. Díky za ní.